Huomaan, että minulla menee tämä lukeminen vähän teemoittain. Nyt on tullut luettua paljon kirjallisuutta, jotka käsittelevät rajakokemuksia. Tällä hetkellä on menossa tuo yllä oleva kirja eli Kirjeitä valon maailmasta. Jokin aika sitten kuin suomalaisten kokemuksista Merja Niemen kirjan: Valon maailmassa : suomalaisten kokemuksia elämän ja kuoleman raja-alueilla. Usein tätä aihetta käsittelevät kirjat ovat ulkomaalaisia, joten oli kiva vähän vertailla niihin suomalaisten kokemuksia. Huomasin, että kokemukset ovat hyvin samantyylisiä kuin muissakin maissa.

En tiedä oikein mitä ajatella näistä tarinoista, kun ei itsellä vastaava kokemusta ole, mutta haluaisin uskoa niihin. Kokemukset tosiaan ovat hyvin samankaltaisia ja ihmisten viesti on sama: kuolemaa ei tarvitse pelätä. En pelkää kuolemaa, mutta kauhealta tuntuu ajatus erota rakkaistaan sitten joskus. 

Ehdottomasti paras kirja tähän aiheeseen liittyen on Betty J. Eadien Valon syleilyssä! Kaikissa muissa kirjoissa kokemukset ovat hyvin lyhyitä, mutta hänen tarinansa on aivan ihana ja saa miettimään asioita. Suosittelen lämpimästi!