Tämän kirjan lainasin luettavaksi useammastakin syystä. Ensinnäkin olen myös terveydenhoitaja sekä toivoisin vielä tulevaisuudessa pääseväni opiskelemaan kätilöksi ja jatkaa "uraani" sillä saralla, joten aihe kiinnostaa minua ammatillisesta näkökulmasta paljon.

Aihe kiinnostaa minua myös henkilökohtaisesta näkökulmasta, sillä olen hedelmällisessä iässä oleva nainen ja haluan varmistaa, että kun on lapsen aika, myös hedelmällisyyteni on kunnossa. Eihän sitä tietenkään voi millään varmistaa, mutta yritän ainakin parhaani, etten itse aiheuttaisi turhaan hedelmättömyyttä itselleni.

Nykyaikana niin monet pariskunnat kärsivät lapsettomuudesta. Jokainen varmasti tuntee jonkun parin, jolla on ongelmia saada lapsia ja joilla yhdenkin lapsen saamiseen on mennyt paljon aikaa. Onneksi nykyään on niin paljon keinoja, joilla näitä pareja voidaan auttaa.

Lapsettomuushoidot ja tutkimukset ovat rankkoja molemmille, mutta luulen, että vielä nykyäänkin miehet ottavat sen raskaammin ja saattavat jopa kieltäytyä antamasta siemennestenäytettä. Lapsettomuus on myös rankkaa parisuhteelle; se voi joko erottaa tai lähentää lapsettomuudesta kärsivää paria.

Kirja kertoi mielestäni selkeästi hedelmällisyydestä, tutkimuksista ja hoidoista ja myös uskomuksista joita liittyy raskauden alkamisen edistämiseen. Vastaavia kirjoja ei suomeksi juurikaan ole. Netistä kyllä löytyy aiheesta tietoa.

Hyvä kirja. Taisin lukea sen päivässä.