Aikaa on ehtinyt vierähtää näköjään vuoden verran edellisestä kirjoituksesta. Ja voi miten paljon kirjoja olen ehtinyt tässä välissä lukea. No, jos mietitään vuosi taaksepäin ja mitkä kirjat siitä on erityisesti jäänyt mieleen niin voin ainakin heti sanoa, että "Valon syleilyssä" tulee ensimmäisenä mieleen. Se oli kirjana niin mielenkiintoinen. Jokainen on varmaan joskus miettinyt mitä tapahtuu, kun kuolemme. Kirjan tapahtumat perustuvat kirjoittajan omaan rajatilakokemukseen. Hän oli sairaalassa operaatiossa, jossa tuli komplikaatioita ja elvytystilanne, jonka aikana nainen "irtautui" ruumiistaan ja koki hyvin mielenkiintoisia asioita. Rajatilakokemuksia on yritetty selittää monin tavoin ja tieteilijät eivät varsinkaan halua uskoa, ettei niille välttämättä löytyisikään järjellistä selitystä...

En taida viitsiä kertoa enempää kirjasta, mutta voin ehdottomasti suositella sitä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita rajatilakokemuksista. Itse olen aiheesta erittäin kiinnostunut, koska toisinaan joudun työssäni tekemisiin kuoleman kanssa. Olen lukenut paljon aihetta koskevaa kirjallisuutta, mutta tämä on suosikkini laajuutensa vuoksi. Yleensä kirjat ovat kokoelmia eri ihmisten lyhyistä kokemuksista, mutta tämä kirja käsittelee vain yhden henkilön kokemusta hyvin yksityiskohtaisesti. Jokainen voi miettiä kirjan lukemisen jälkeen, että uskooko siihen vai ei, mutta minussa se herätti ainakin paljon ajatuksia! Yksi syy, miksi olen niin innokas kirjojen lukija on nimenomaan se, että saan uusia ajatuksia ja voin laajentaa maailmankuvaani. 

Tällä hetkellä opiskelen kätilöksi töideni ohella ja se on vaikuttanut paljon kirja valintoihini. Minulla on nyt meneillään kaksi, voisiko sanoa, alan klassikkoteosta, joihin usein viitataan synnytykseen liittyvässä kirjallisuudessa eli Janet Balaskasin "Aktiivisynnytys" ja Frederick Leboyerin "Lempeä syntymä". Mutta kirjoitanpa niistä lisää, kun saan ne luettua loppuun!

Hyvää syksyä :)