Luin tämän kirjan jo jokin aika sitten, mutta kiireiden vuoksi en ole päässyt oikein aloittamaan tätä blogia.

Kirja kertoo mielestäni erittäin selkeästi miten kuolemme näihin yleisimpiin kansantauteihin kuten sydän- ja verisuoni sairaudet, ahlzeimerin tauti, HIV ja aids sekä trauman aiheuttama kuolema yms. Haluan nimenomaan tietää tarkasti mitä soluille tapahtuu. Minulle ei riitä se, että tiedän miten kyseistä sairautta hoidetaan vaan haluan oikeasti ymmärtää mitä elimistössä tapahtuu. Patologia antaa vastauksen juuri noihin sairastuvan elimistön tapahtumiin ja tämä kirja lisäsi kiinnostustani patologiaa kohtaan entisestään. Tulen jatkossa lukemaan vastaavia kirjoja varmasti paljon.

Tykkäsin myös siitä, että kirjoittaja kertoi havainnollistavia esimerkkejä potilaistaan sekä tutuistaan. Kirjan tekijä Sherwin B. Nuland on siis lääkäri. Pääasiassa tieto on ihan käypää vaikka kirja onkin kirjoitettu jo 1994 ja kuitenkin koko ajan tutkitaan asioita lisää. Jotain asioita kerrottiin aivan uusina, vaikka ne nyt ovat jo ihan tuttuja meille.

Olen jo ehtinyt tätä kirjaa mainostamaan monille työkavereilleni, mutta voin kyllä suositella sitä muillekin vaikka ei alan hommissa olisikaan. Kirja ei ole oppikirja.